SS Schietbaan Herbertshausen

Herbertshausen, Freisinger Straße, Derde Rijk-Tour

..

 
>> Fotopagina <<
 

Op deze plek vlakbij het kamp Dachau zijn duizenden Russische officieren doodgeschoten in opdracht van de Duitse Wehrmacht. Het precieze aantal doden weet men niet, aangezien veel personen nooit geregistreerd zijn.

In 2002 heeft men hier nog verschillende botten en munitie gevonden. De plek zelf geeft een gevoel alsof dit zich gisteren heeft afgespeeld. Een heel eng gevoel.

Bij de ingang van de plek bevindt zich tevens een SS gebouw waar mijn inziens weinig aan is veranderd. Let wel: dit is privé-terrein.

Aan de Dachau aangrenzende gemeente bevind zich een schietbaan die speciaal gemaakt is als oefenbaan voor de SS. Er vinden zich 5 lange rijen van schietbanen, die door middel van hoge heuvels gescheiden worden gehouden.

Ongeveer 4.000 gevangen militairen van het Sovjetleger waren executeert in de jaren 1941/1942. SS gebruikte synischen term „speciale behandeling“ voor deze misdadige uitvoeringen. Aan Execution na dAK-Staking gevangenen die in het kaartsysteem van concentratie worden gebracht werd het kamp niet gegrepen.
Het gebied is vandaag een monument ter nagedachtenis aan de vermoorde Sovjet soldaten. Op het 85.000 vierkante meter terrein staat nog een voormalig SS wachtershuis wat nu een privewoning is.

Bron: oorlogsmusea.nl .. kz-gedenkstaette-dachau.de