Rustplaats Alois & Klara Hitler

Leonding, Michaelsbergstrasse 16, Derde Rijk-Tour

. .

 
>> Fotopagina <<
 

Omdat Adolf’s ouders nog niet getrouwd waren, toen hij werd geboren, heeft hij de achternaam van zijn moeder gekregen: Hitler.

Adolf heeft ook een halfbroer: Alois jr. en een halfzus: Angela. Dit zijn kinderen uit een eerder huwelijk van vader Alois Schicklgruber.

In 1894 krijgt Adolf een broertje Edmund en in 1896 krijgt hij een zusje Paula. Alois jr. had een hekel aan zijn halfbroertje, hij zei: Hij was van kinds af aan erg opvliegend en wilde naar niemand luisteren. Hij had rare ideeën en kreeg altijd zijn zin. Als kind werd het door zijn vader veel geslagen. Z’n vader wilde dat Adolf ook een Oostenrijkse douanebeambte zou worden.

Adolf wilde niet zo’n saai beroep en ook de hele dag op een kantoor werken vond hij maar niks. Hij wilde kunstenaar worden. Maar zijn vader stuurde hem naar de Realschule. Hij had daar erg weinig vriendjes, hij was lui en hij vond zijn leraren dom. Zichzelf vond hij geweldig en fantaseerde daar veel over.

Hitlers vader overleed toen Hitler 14 jaar oud was. Nadat Adolf Hitler een longontsteking heeft gehad, is hij gestopt met school.

Hij verhuisde met zijn moeder naar Linz. Daar ontmoette hij zijn vriend August Kubizek. Elke avond bezochten ze de schouwburg en wandelden uren door de stad. August bewonderde Adolf enorm om zijn welbespraaktheid. August wilde muzikant worden en werkte en studeerde hier hard voor. Adolf wilde kunstenaar worden, maar werken….. daar had hij geen tijd, en baantjes vond hij maar saai. Wel tekende hij veel en droomde dan van een bestaan als groot kunstenaar.

Krantbericht maart 2012:

De overheid van Oostenrijk heeft de grafsteen van de ouders van Hitler verwijderd.
Dit om het als bedevaartsoord en samenkomst gelegenheid voor extreem rechts aanhangers te beëindigen.

Het graf is in Leonding, 10 km verwijderd van Linz
Een nabestaande heeft dit besloten, aldus Walter Brunner de burgemeester van Leonding. Adolf Hitler was geboren dichtbij Braunau maar bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door in Leonding.
Het graf van Alois en Klara Hitler is op woensdag verwijderd en op die plaats zal er iemand anders begraven worden.

Anti fascisten groeperingen hebben aangedrongen op verwijdering van het graf omdat de plaats vaak werd gebruikt door rechts extremisten. In 2011 werd er een vaas achtergelaten met de tekst “Onvergetelijk” en het symbool van de SS erop.

bron: Spreekbeurten.nl

 
Onze mening:
Ongeveer 2 weken voordat wij naar deze locatie gingen hebben ze het graf opgeruimd. Erg jammer het zou een bijzondere plek zijn, maar we kunnen het wel begrijpen. We wilde met eigen ogen zien hoe het erbij lag dus we zijn er toch heen gegaan. Links en rechts waren mensen aan het onderhoud bezig aan diverse graven. We voelde ons erg bekeken, en 'n beetje ongemakkelijk. Is ook niet zo gek, want het schijnt dat er regelmatig neo-nazi's naar het graf kwamen. Van het graf is niks meer over! Zelfs de boom is weggehaald. We konden de juiste plek toch herkennen van de diverse foto's die we hadden gezien op internet. De foto rechtsboven is de boom nog wel te zien. We hebben snel wat foto's gemaakt en zijn naar de volgende locatie gegaan.