Arromanches-les-Bains

Arromanches-les-Bains, D-day Tour en Tour de Oradour

..

 
>> Fotopagina <<
 

In Arromanches is nog een deel te zien van de voormalige Mulberry haven die is aangelegd door de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog voor de aanvoer van troepen en materieel.
Er is nog een lospier, een aantal Whale elementen en nog een aantal Phoenix elementen te zien.

Er is een geweldig museum over de Mulberry havens. Mulberry B ligt voor de deur van het museum. Je kijkt dan ook van binnen uit op de restanten van de haven. Met behulp van gigantische diorama's wordt de hele opbouw van de haven uitgelegd.

Een bijzonder museum op een bijzondere locatie die niet gemist mag worden als je een beetje geïnteresseerd bent in dit technisch hoogstandje dat bekend werd onder de codenaam "Mulberry". website museum

Tijdens onze 'Tour de Oradour' zijn we naar het 360 museum geweest. Is trouwens niet aan te raden, echt sonde van je tijd! Hier een stukje van oorlogsmusea.nl:

U ontdekt de geheimen van de film ‘The Price of Freedom’ (De prijs voor vrijheid). Met illustraties en uitleg zult u een goede indruk krijgen van deze orginele film.

Bij de ingang van het Circelvormige Theater, verwelkomt de tentoonstellingshal u met foto’s van de 50ste verjaardag van D-Day herdenking. Ook ziet u mooie foto exposities. Een gids is permanent beschikbaar is om te reageren op uw vragen.

De film "The Price of Freedom" wordt geprojecteerd op 9 schermen in een cirkelvormige zaal.
Achter elk scherm zijn luidsprekers geplaatst die ieder hun eigen numerieke geluid geeft voor het betreffende scherm, waardoor er een betere scheiding van de geluidseffecten onstaat en is er een betere synchronistatie tussen geluid en film.
De zaal biedt plaats aan 250 personen tegelijk. De toeschouwer zal tijdens de 18 minuten durende film staand naar de projectie kunnen kijken. Indien gewenst, is er de mogelijkheid om te zitten. Ouderen of gehandicapten personen die moeten zitten, kunnen op aanvraag een stoel krijgen.

website museum

 
Onze mening:
Leuk stadje met veel winkels en restaurantjes. Het museum is ook de moeite waard!
Die 360 film is niet aan te raden! De film slaat nergens op, en je hebt geen idee waar je moet kijken. Er zijn meer beelden van deze tijd dan uit de oorlog