Bastogne Ardennes 44

Bras (Bastogne), N84, 635 6600, Ardennenoffensief

..

 
>> Fotopagina <<
(binnenkort!)

Geschiedenis
In 2012 is dit museum geopend door de eigenaar van het museum in La Roche-en-Ardenne. Zijn verzameling is zo groot dat het museum aldaar al jaren te klein is. Hij was zo onder de indruk van het museum in Bérisménil dat hij deze eigenaar gevraagd heeft het museum in te richten. Dat is duidelijk te zien ook. Het museum is een groot diorama met verschillende scenes en een enorme hoeveelheid detailwerk.

Tijdens ons bezoek was de kelder van het museum nog niet helemaal ingericht. Waarschijnlijk is ook dat deel van de zomer klaar, maar het is nu al het bezoeken meer dan waard! Daarnaast wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van open diorama's. De paar heel bijzondere stukken zijn helaas te zien achter glas of gaas, diefstal komt helaas te vaak voor.

Bijzonderheden
In de schitterende dioramas zijn een aantal bijzondere voertuigen te zien. Waaronder een originele Sd.Kfz. 251/10 met 37mm PAK geschut, een Ford GPA amphibious jeep, een Borgward artillerie-traktor en Horch officiersvoertuig. Naast de replica-uniformen, waar je in zo'n groot diorama niet om heen kunt als museum, zijn er ook nog een aantal pareltjes te ontdekken voor de echte kenners.Waarom bezoeken?
Als je niet zo geïnteresseerd bent in alle achtergrondverhalen van de oorlog, maar gewoon eens wilt rondkijken, dan is dit museum ideaal. In elk diorama zijn kleine details te zien. Kleine kinderen die bij soldaten om voedsel bedelen, inclusief teddybeer. Mijnenvelden, gebedskruisjes en hondenhokken, als je goed op let kun je veel moois vinden. Enorm geïnteresseerd in de oorlog en elk museum in de regio al 3 keer bezocht? Ga dan hier heen voor de vele bijzondere voertuigen, uitrustingsstukken en diorama's. Het museum veranderd de komende maanden nog wel een aantal keer dus je zult elke keer weer wat nieuws ontdekken!

   
De toekomst
Het enorme diorama in de kelder is nog niet zolang geopend. Het geeft je een goede beleving van de omgeving, daardat de hele ruimte bedekt is met sneeuw. De schuttersputjes ontbreken niet. Erg mooi gedaan! Daarnaast wil het museum in de toekomst de shop verder uitbreiden en zich ook gaan richten op evenementen en Battlefieldtours. Reden genoeg om dit museum in de gaten te houden.

Mocht je trouwens in de buurt wonen en willen helpen, het museum is op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen, loop eens binnen en vraag naar de mogelijkheden!

Locatie
Het museum ligt in Bras, gemeente Bastogne, aan de N84. De N84 is de weg van Bastogne naar Luxemburg, bijvoorbeeld richting Wiltz of Diekirch. Vanuit Bastogne ligt het museum pal voor de Luxemburgse grens, aan de linkerkant van de weg. Dit maakt het, voor mensen die een bezoek brengen aan Bastogne, ideaal om te combineren met een bezoek aan Diekirch.

Tegenover het museum is daarnaast een groot tuincentrum gevestigd. Even verderop in het Luxemburgse Pommerloch is er tevens een enorm winkelcentrum. Zo kunnen de iets minder Tweede-Wereldoorlog geïnteresseerden zich daar vermaken terwijl jij een bezoekje brengt aan dit museum.

 

Bron: Traces of War

website museum: http://bastogneardennes44.com