Eerste School Adolf Hitler

Fischlham, Thalheimerstrasse, Derde Rijk-Tour

. ..

 
>> Fotopagina <<
 

Op 1 mei 1895 ging Adolf voor het eerst naar school, op het kleine schooltje in Fischlham. Adolf heeft twee jaar op deze school gezeten en hij was daar een goede leerling. Hij haalde hoge cijfers en hij gedroeg zich goed. Adolf had in zijn nieuwe woonplaats al snel weer nieuwe vriendjes gevonden, maar thuis ging het minder goed. Alois ging in 1895 met pensioen, nadat hij veertig jaar bij de Oostenrijkse overheid gewerkt had. Alois wendde zich vanaf toen geheel aan de bijenteelt. Alois was nu altijd bij huis, maar hij kon de boerderij niet goed aan en dit was ook een zware financiële last voor hem. Bovendien werkten de kinderen hem op de zenuwen en in 1897 kregen Alois en Klara zelfs nog een kind. Ze noemden haar Paula.

In die tijd was Alois junior tot grote woede van zijn vader het huis uitgegaan, en dus was Adolf nog de enige jongen in het gezin (afgezien van de 3-jarige Edmund). Alois richtte zijn irritatie daardoor nu voornamelijk op Adolf.
In datzelfde jaar nog verkocht Alois de boerderij en ging hij met zijn gezin tijdelijk in het marktplaatsje Lambach wonen. Adolf ging in Lambach naar de school van het oude benedictijnenklooster. De onderwijzers waren tevreden over hem en ook werd hij hier koorknaap.

bron: Scholieren.com