Jeugdwoonhuis Adolf Hitler

Leonding, Michaelsbergstrasse 16, Derde Rijk-Tour

.

 
>> Fotopagina <<
 

Na Hitler's vader terugkwam van de Oostenrijkse douanedienst, verplaatste hij zijn familie naar Leonding, een voorstad van Linz. Adolf Hitler keek altijd terug op zijn vroege jaren in Leonding als gelukkigst van zijn leven, en hij dacht altijd aan Linz als zijn geboortestad. Het schilderen op de linkerzijde was door F. X. Weidinger, een andere van de speciale tentoonstelling van 1943 (Hoffmann, Kunst DEM Volk, 1943).

Hitler en zijn familie verhuisde naar Leonding in November 1898 toen hij 9 jaar oud was. Hij leefde met zijn familie in dit huis bij Nummer 16 Michaelsbergstrasse zeven jaar. Hitler vader kocht het huis voor 7.700 Kronen op een hypotheek van tien jaar; het werd later verkocht voor 10.000 Kronen.

Het voormalig jeugdhuis van Hitler wordt gevestigd vandaag in Michaelsbergstraße 16 in Leonding. Het gebouw was in disrepair verscheidene jaren, maar in 2002 werd het gerenoveerd en dient nu als bureau voor de begraafplaats die aan de overkant van de straat ligt. Hier liggen de ouders Alois en Klara begraven.

bron: Thirdreichruins.com