Kehlsteinhaus

Berchtesgaden, Salzbergstrasse 45, Derde Rijk-Tour

..

 
 

Sinds 1960 wordt het Eagle's Nest beheerd door het Berchtesgaden Toerist Office. Het imposante bouwwerk, met zijn meter dikke muren ligt op de top de van Kehlstein berg en biedt de gasten een adembenemend uitzicht over de Berchtesgaden.

Er is een marmer-achtige stenen tunnel van 124 meter aanwezig die naar een koperen lift leidt. Deze lift verplaatst zich in 41 seconden naar het 124 meter hoge gelegen Eagle’s Nest.

De Eagle's Nest is ontworpen als een verjaardagscadeau voor Adolf Hitler voor de 50ste verjaardag door Martin Bormann en is door de NSDAP (Nazi-partij) aangeboden. Hitler bracht zelden een bezoek aan het Eagle's Nest. De geallieerde bombardementen van de Tweede Wereldoorlog hebben geen schade veroorzaakt aan het Eagle's Nest en dankzij de tussenkomst van oud-president Jacob, werd het Eagle's Nest gespaard van deconstructie na de oorlog. Vandaag is het Eagle's Nest nog steeds in de oorspronkelijke staat.

bron: oorlogsmusea.nl

 
Onze mening:
Het is meer een mooi uitkijkpunt voor toeristen vanaf de bergtop. Het is allemaal ook zo commercieel. Hitler kwam er zelf zelden, ik snap wel waarom. Als je eenmaal boven bent kun je geen kant meer op. Leuk om een keer geweest te zijn, en je hebt een mooi uitzicht.