Longues sur mer

Longues sur mer , D-day Tour

..

 
>> Fotopagina <<
 

De batterij is gebouwd in de eerste maanden van 1944. De marine batterij op Longues was uitgerust met vier 150 mm kanonnen, gevestigd in casemates en een aantal post-finding ingebed in de zijkant van de klif.

Dankzij het bereik van de kanonnen, kon de batterij op zowel de Omaha (Amerikaanse sector) en Gold (Britse sector) stranden vuren.

Hoewel de batterij zwaar gebombardeerd werd voorafgaand aan D-Day, was het nog altijd in staat om te vuren op de invasie vloot in de ochtend van 6 juni 1944. Bij het aanbreken van de dageraad, de batterij belandde in een gevecht met een aantal gealieerde kruisschepen die uiteindelijk de batterij in de avond van diezelfde dag uitschakelde. De volgende dag werd de batterij ingenomen door de Britten zonder een enkel gevecht, aangezien de Duitsers inmiddels de batterij hadden verlaten.

Longues Batterij is de enige batterij in de regio die nog in het bezit is van de goed bewaarde kanonnen. Het is zeker een bezoek waard.

 

Bron: oorlogsmusea.nl

 
Onze mening:
Een van de mooiste locaties van Normandy! De kanonnen staan er nog in, en de bunkers zijn nog redelijk intact. Ook de bunker met uitzicht op zee mag er wezen. Hier moet je geweest zijn als je naar Normandy gaat.