Port-en-Bessin Huppain

Port-en-Bessin Huppain , D-day Tour

..

 
 

Voor Port-En-Bessin-Huppain ligt een baai, met een golfbreker rondom. Deze baai is onderhevig aan de getijden, daarom valt hij, met alle schepen in de baai, droog met laag water. De haven zelf wordt beschermd door een sluis. Deze gaat twee uur voor hoog water open en twee uur na hoog water dicht. Daarna is het niet meer mogelijk de haven in of uit te varen tot het volgende hoog water. Vanuit de haven worden rondvaarten georganiseerd, onder andere naar het nabijgelegen Arromanches.

De 'Casino-scene' in de oorlogsfilm The Longest Day is opgenomen in Port-en-Bessin-Huppain. Ook zijn rondom het dorp en in de kustlijn bij het dorp nog veel resten te vinden van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

 
Onze mening:
Een leuk stadje. Wij hebben hier overnacht in een hotel. Sporen van de oorlog zijn er niet zoveel te zien. Als je de heuvel oploopt (zie rechter foto) dan kom je een paar mg-koepels tegen die uitkijken over het stadje, en verderop een bunker met een rond dak. Vanuit hier trokken we verder naar Longues sur Mer.